Túnel Glòries

El túnel en sentit Besòs ja està en marxa. Foto: Carola López/ ACN

El túnel de Glòries en sentit Besòs es va estrenar, per fi, el passat dissabte 6 de novembre. Una inauguració que arriba amb dos mesos de retard.

Pel que fa a la fluïdesa del trànsit al túnel, el vicepresident de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, Jordi Casanovas, la valora positivament, tot i que reconeix que encara cal veure com transcorren els pròxims dies laborals a la tarda, quan les persones que viuen a fora de Barcelona tornin a casa després de treballar.

D’altra banda, Casanovas explica que s’han produït “confusions” entre alguns vehicles que desconeixen que el mapa de circulació de la zona ha canviat. Per exemple, recorda que el passat 8 d’octubre a la tarda va haver-hi conductors que van dubtar fins a l’últim moment si agafar el túnel o no, la qual cosa va provocar “més d’un cop de volant”. “Hi va haver un petit accident a la cruïlla de Gran Via i Padilla”, assegura Casanovas, que també afirma que el mateix dia diversos conductors que pujaven pel carrer Badajoz van girar cap al lateral de Gran Via, quan ara només es pot fer servir per anar al centre comercial de Glòries. “Com que no hi havia Guàrdia Urbana controlant, això va acabar provocant embussos al carrer Badajoz”, diu.

Més enllà de tot el que es pot millorar amb relació al nou túnel, el vicepresident de l’entitat veïnal afirma que s’ha aconseguit que a la plaça de les Glòries i en els pisos dels voltants del túnel, el problema de la contaminació acústica hagi millorat força. “Es nota una reducció del soroll”, celebra Casanovas.