La soprano Begoña Alberdi, veïna del carrer Calàbria, s’ha convertit aquests dies de confinament en tota una celebritat a Sant Antoni. El passat 14 de març va decidir posar-se a cantar òpera des de balcó del seu pis durant el primer aplaudiment que es va organitzar per reconèixer la feina del personal sanitari. La reacció de la gent i la quantitat de missatges al mòbil que va rebre van fer que es decidís a cantar cada vespre.

El repertori d’Alberdi de seguida va impressionar els veïns de la zona, que han pogut gaudir del Vallespir, de la sarsuela en català Cançó d’Amor i Guerra; de l’Ave Maria de Gounod o de l’ària O mio babbino caro de Puccini.

Alberdi és una soprano de primer nivell. Deixeble de Montserrat Caballé, ha cantat en els principals teatre europeus i va arribar a fer de solista a l’òpera de Nova York. Acumula una carrera de més de 30 anys, durant la qual ha recollit diferents premis. Actualment està més centrada a impartir classes, tot i que no ha deixat els escenaris.

En declaracions a Línia Eixample explica que tot plegat va començar de forma espontània i que no s’esperava el ressò que ha tingut la seva iniciativa. De moment ja porta 10 actuacions i es compromet a seguir-les fent. “Si el confinament dura 30 dies doncs els veïns tindran 30 àries d’òpera”, conclou.