La Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample s’ha afegit a la campanya a favor de la suspensió dels lloguers per tal de reivindicar la protecció del dret a l’habitatge mentre duri la crisi provocada pel coronavirus.

Des d’aquesta entitat alerten que els acomiadaments que s’estan produint aquests dies estan fent que “molta gent no pugui pagar el lloguer”. És per això que asseguren que si no s’implementen les “polítiques socials adequades” hi ha el risc de “caure en una nova crisi immobiliària”. Consideren que és urgent que se suspengui el pagament dels lloguers i avisen que, si això no passa, hi haurà una “resposta col·lectiva”.

De moment, però, sembla que la petició d’aquesta i altres entitats que defensen el dret a l’habitatge no arribarà. Fa pocs dies la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, va descartar la suspensió del pagament dels lloguers, ja que va dir que, a diferència dels crèdits hipotecaris, “a l’altre costat no hi ha un banc, sinó que hi ha un altre ciutadà”.