Veïns a la superilla de Sant Antoni un divendres al matí. Foto: Anna Utiel

En Josep diu que és “un luxe” i en Rafael afirma que és “un desastre”. Aquests dos veïns, que no es coneixen de res, tenen opinions completament oposades sobre la superilla de Sant Antoni. Escoltant una estona la gent que s’hi passeja un divendres al matí, és fàcil adonar-se que el debat que genera la superilla no és només cosa de polítics. Ara bé, en la majoria de casos, les queixes se centren més en el manteniment que no pas en la idea general.

“Fa falta més neteja”, valoren la Caridad i l’Enrique, que fa seixanta anys que viuen al barri. L’un porta el gosset i l’altra, el carro de la compra, i s’han aturat a conversar amb una parella d’amics que han trobat a la cruïlla entre Parlament i Borrell. Tots quatre comenten que hi ha persones que dormen a la superilla i que hi fan les seves necessitats. “L’Ajuntament els hauria de donar una altra opció”, assenyala la Carme. D’altra banda, aquesta veïna denuncia que “hi ha molts bancs trencats” i alerta que “és perillós”.

Precisament, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va reconèixer dimecres passat que a la superilla de Sant Antoni hi ha “elements malmesos fruit de l’ús intensiu que ha tingut aquest espai que la ciutadania s’ha fet seu”. És per això que, des del mes de desembre i fins ara, l’Ajuntament ha reparat, netejat i repintat la zona. Un cop enllestides aquestes tasques de manteniment, l’objectiu és “consolidar” la superilla, segons Sanz. Així, el següent pas serà encarregar el projecte per fer definitiva la pacificació del carrer Borrell i per acabar els carrers de Parlament i Rocafort. La previsió és que les obres puguin començar el 2024.

superilla de Sant Antoni

Veïns a la superilla de Sant Antoni un divendres al matí. Foto: Anna Utiel

“Ningú l’eliminaria”

“Fins i tot la gent que era més reticent a la superilla al principi, ara no l’eliminaria”, assegura en Jordi, un altre veí. I el cert és que algunes de les veus més crítiques també ho admeten. “Mentre estigui neta i mantinguda, a mi em sembla bé”, reconeix la Carme. De fet, aquesta veïna confessa que quan arriba el bon temps hi ha un banc que pràcticament porta el seu nom. “Vinc amb amigues i ens hi estem des de quarts de quatre fins a les vuit o les nou del vespre. Ens ho passem molt bé”, explica.

I els comerciants?

La disparitat d’opinions entre comerciants és encara més accentuada. Més enllà dels posicionaments de les dues associacions del barri –Sant Antoni Comerç defensa la superilla i Som Sant Antoni hi veu pegues–, sobre el terreny també queda clara la diferència.

A la Drogueria Subirats, per exemple, creuen que la superilla els ha fet mal perquè venen “material pesat”, com ara pots de pintura grans, i el fet de no poder arribar-hi en cotxe ha provocat la pèrdua de clients de fora del barri i la ciutat. “Els repartidors tampoc tenen on parar”, lamenten. En canvi, justament això és bo per a altres negocis. “Abans els camions ens tapaven l’aparador, ara hem guanyat visibilitat. A més, la gent hi passeja més”, celebren des de la joiera Moré. El responsable d’aquest establiment es msotra “content” amb la superilla “com a comerciant i com a veí”. En la mateixa línia es pronuncien des de la floristeria Diana i Aldana. “Tot el que sigui bo per al barri ens sembla bé”, sentencien.

Veïns a la superilla de Sant Antoni un divendres al matí. Foto: Anna Utiel

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram