‘Totes som punt lila’

El projecte ‘Totes som punt lila’ va rebre el Premi 25N. Foto: Ajuntament

Sant Antoni Comerç ha organitzat la ponència Les dones i el comerç: present, passat i futur amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Serà el 9 de març a Calàbria 66 i comptarà amb la intervenció de tres dones comerciants del barri de diferents generacions. Totes elles parlaran de les seves experiències com a botigueres i de les barreres que s’han trobat en el camí pel fet de ser dones.

El futur del comerç el representarà Virginia Pascual, una dona jove que és sòcia propietària d’Inside 45 Studio, un centre d’entrenaments d’alta intensitat. Qui donarà veu al present serà Olga Puiggros, de mitjana edat i propietària de la Tintoreria Sant Antoni. Finalment, la ponent sènior i, per tant, la veu autoritzada per parlar del passat serà Mari Carmen Domènech, de Mobles Miralles.

Presentarà l’acte Victòria Bafalluy, tresorera de Sant Antoni Comerç i representant d’aquesta entitat a la Vocalia de Feminisme de l’AV de Sant Antoni. Bafalluy també és comerciant des de l’agència de comunicació i màrqueting Matisos.

‘Totes om punt lila’

Aprofitant aquest acte, la presentadora compartirà les novetats del projecte Totes som punt lila, amb el qual la Vocalia de Feminisme de Sant Antoni va guanyar la darrera edició del Premi 25N que atorga l’Ajuntament. “El projecte entra en una segona fase”, explica Bafalluy. Després de les marxes exploratòries per avaluar la seguretat de les dones pel carrer, i un cop enllestits els mapes, és el moment d’establir els punts liles. La idea és que els comerços regentats per dones esdevinguin espais de confiança per a les veïnes a l’hora de denunciar casos de violència masclista. El teixit comercial rebrà formació per aprendre a actuar davant d’aquestes situacions.