Una usuària del gimnàs social. Foto: Eli Don / ACN

Falten menys de 48 hores perquè comenci el dia que el gimnàs social Sant Pau voldria que no arribés mai. Si res no canvia fins aleshores, demà passat s’executarà el desnonament d’aquest equipament. Això sí, tot apunta que la comitiva encarregada del desallotjament es toparà amb la mobilització dels mateixos usuaris, els treballadors i els veïns que intentaran aturar-lo.

“Tenim clar que mirarem d’evitar el desnonament”, deia fa una setmana el director del gimnàs, Ernest Morera, en declaracions a aquest mitjà. Dilluns, en declaracions a betevé, el portaveu del gimnàs, Santi González, feia una crida a la ciutadania perquè divendres es mobilitzi i eviti el desnonament.

No serà, ni de bon tros, la primera acció feta per salvar el Sant Pau. L’octubre passat es va organitzar una cadena humana des del gimnàs fins a l’Ajuntament i, més endavant, es va fer un concert al terrat del mateix equipament. I és que cada cop més gent és conscient de la importància de la tasca que fa el gimnàs a favor de les persones sense recursos, encara més arran de la pandèmia.

Si bé a finals de gener l’Ajuntament i la propietat de l’equipament van pactar ajornar el desnonament dos mesos, aquest temps no ha servit perquè les dues parts arribin a un acord. De fet, les negociacions continuen en un punt mort. Mentre que el consistori ofereix 9,5 milions d’euros per comprar l’edifici, la propietat en demana 14. Fins ara, el govern municipal ha dit que no augmentarà l’oferta, alhora que ha explicat que va proposar a la propietat adquirir només els baixos (on hi ha el gimnàs Sant Pau), una opció que no va ser acceptada.

Per la seva banda, des d’ERC han exigit a l’alcaldessa Colau una solució per evitar el desallotjament. “Barcelona no es pot permetre el desnonament del Sant Pau”, ha afirmat el líder dels republicans, Ernest Maragall.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram