Trias ACN

Trias ha tornat a allargar la mà a ERC i PSC. Foto: Blanca Blay/ACN

El candidat de JxCat a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha parlat en una entrevista a l’ACN, entre altres qüestions, sobre la relació de la ciutat amb el turisme. Trias considera que no s’ha de “criminalitzar” el turisme i destaca que aquest sector representa el 14% de l’economia de la ciutat. Davant d’això, defensa que el que cal és que sigui “compatible” amb una bona convivència i tenir clar quin és el tipus de turisme que vol la ciutat.

En aquesta línia, afirma que lluitarà “de totes totes” contra els apartaments turístics situats en comunitats de veïns perquè contribueixen a crear un “mal ambient”. “Dels apartaments turístics en un sol edifici no tinc queixa, però dels edificis individuals en una comunitat no hi estic d’acord”.

D’altra banda, l’exalcalde rebutja el turisme “de prostitució, droga o bogeria” i reclama apostar per un turisme “de congressos, de qualitat, familiar i cultural”. Per això, planteja “vendre” aquesta idea al món i fer campanyes per explicar-ho.

El pla per regular els allotjaments turístics, “un desastre”

Respecte als hotels, Trias creu que cal “corregir” el que estipula el pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), que fixa que no es poden obrir nous hotels en bona part de la ciutat (la denominada com Zona 1). Segons el candidat de Junts, el PEUAT és “un desastre” i està convençut que serà tombat per la via judicial. La seva visió, explica, és que si bé no pot haver-hi “tots els hotels del món”, s’ha de fer un acord amb el sector hoteler i tenir-hi una bona col·laboració.

Pacte per l’habitatge públic

Pel que fa a l’habitatge, Trias assegura que no s’ha fet una política “seriosa” i assenyala que la situació exigeix “un pacte importantíssim per l’habitatge públic de lloguer propietat de l’Ajuntament”. Més enllà de les crítiques, creu que la Unitat Antidesnonaments creada per Colau “s’ha fet bé” i no descarta mantenir-la si guanya.

Estén la mà a ERC i el PSC

Pel que fa als possibles pactes electorals, Trias allarga la mà a ERC i el PSC si guanya les eleccions perquè els seus plantejaments no són “antitètics” i es pregunta si Maragall i Collboni estan disposats a fer-lo alcalde.