Xavier Trias, durant la trobada amb els comerciants i els restauradors. Foto: Barcelona Oberta

Xavier Trias ha assegurat avui que “fer la guerra als cotxes i les motos és un gran error” perquè Catalunya és “un país de motor i l’Ajuntament de Barcelona no pot estar-hi en contra”. El candidat ha parlat molt clar sobre aquesta i altres qüestions en una trobada a l’Hotel Cotton House, dins del cicle Esmorzars amb el Comerç i la Restauració de Barcelona, organitzats per Barcelona Oberta i el Gremi de Restauració, durant la qual també ha afirmat que “els únics que parlem malament de Barcelona som els barcelonins, perquè hem perdut l’autoestima”. Per girar aquesta tendència que observa, Trias ha dit que cal “generar activitat econòmica”.

Davant dels comerciants i els restauradors, Trias ha reivindicat la necessitat de la col·laboració entre el sector públic i el sector privat. “No es podrà mantenir l’estat del benestar si s’aposta pel decreixement i es dificulta i s’obstaculitza l’activitat econòmica”, ha sentenciat. L’alcaldable també ha dit que “no es pot criminalitzar el sector privat, compost molt majoritàriament de petites i mitjanes empreses”.

“No pot ser que al govern de la ciutat li agradi la confrontació”

En aquesta línia, Trias s’ha queixat que el govern municipal “tripliqués” la taxa de les terrasses el 2019: “L’obligació de l’Ajuntament és buscar una bona entesa amb els sectors productius, no pot ser que al govern de la ciutat li agradi la confrontació per sistema”, ha sentenciat.

L’alcaldable ha concretat la seva posició sobre diverses obres que estan en marxa actualment a l’Eixample i Ciutat Vella. “Haurem de fer proves per trobar la millor solució”, ha dit sobre la Via Laietana. “Cal reformar-la, però tampoc podem bloquejar totalment la mobilitat”, ha afegit. I pel que fa a l’Eixample ha afirmat el següent: “No revertirem les obres del carrer Consell de Cent, però sí que revertirem els obstacles que a l’Eixample s’han posat a la càrrega i descarrega, rehabilitant alguns xamfrans per a facilitar i millorar la circulació en alguns carrers”.

Trias s’ha compromès a recuperar “l’orgull i autoestima de ciutat” i ha assegurat que ho aconseguirà amb “una política molt clara en favor de l’activitat econòmica i la lluita contra la pobresa”.