Trias aplaudint

El candidat de Junts destaca que les converses amb els republicans són “molt positives”. Foto: Blanca Blay / ACN

El guanyador de les eleccions municipals i candidat de Junts a l’alcaldia, Xavier Trias, defensa un acord de govern amb ERC i PSC que els permeti governar “amb força” a la ciutat. “Barcelona necessita un canvi important i això és el que hem d’intentar fer entre tots”, ha assegurat en una entrevista a SER Catalunya. De moment, ha explicat, les converses amb ERC són “molt positives” i hi ha “bona sintonia”. A més, creu que els republicans “no estan” per fer un tripartit d’esquerres: “ERC té una actitud molt positiva envers nosaltres”. Trias ha afegit que amb els socialistes tenen converses pendents i les faran un cop ja s’hagin revisat les actes electorals i s’hagi fet el recompte definitiu de vots.

En tot cas, ha assenyalat que per ara estan parlant de possibilitats de cara a la investidura i que després es parlarà de la formació de govern. “Pot ser que ja busquem acords, però el primer punt és posar-nos d’acord amb la investidura”, ha conclòs.

El candidat també ha descartat un hipotètic suport del PP. “Des del primer dia em van dir que no em donaran suport”, ha indicat sobre els populars. Alhora, no creu que el PP estigui tampoc per fer “segons quines operacions estranyes”.