L’escola Sagrada Família passarà a ser l’Institut Escola Londres. Foto: Google Maps

El Consorci d’Educació de Barcelona ha confirmat avui que el curs que ve l’Eixample tindrà tres escoles públiques més, tal com va avançar el diari Nació Digital el 10 de febrer. Es tracta de tres centres concertats de la Fundació Escola Vicenciana que passaran a la xarxa pública. Són l’escola Marillac, del barri de la Sagrada Família, que serà l’Institut Escola Sicília; l’escola Sagrada Família, de l’Esquerra de l’Eixample, que passarà a dir-se Institut Escola Londres i l’escola Sagrat Cor, de Sant Antoni, que es transformarà en l’escola Aldana.

Tot plegat suposarà que es guanyin un miler de places públiques en un districte com l’Eixample on existeix un dèficit de places. Feia mesos que la Generalitat treballava en aquest canvi després que el maig del 2019 s’aprovés el decret llei que permet traspassar la titularitat dels centres. De fet, el primer canvi en aquesta línia que hi va haver a l’Eixample es va anunciar ara fa un any i va ser el cas de l’escola Immaculada, que havia anat perdent alumnes.

Pel que fa als 96 mestres i el personal administratiu d’aquestes tres escoles, s’incorporaran a la plantilla del Departament d’Educació. També s’ha firmat un acord de lloguer dels edificis entre la Fundació Escola Vicenciana i la Generalitat, que en paral·lel farà obres, juntament amb l’Ajuntament, per millorar els centres amb una inversió de més 1,5 milions d’euros. Les dues administracions es repartiran a mitges aquesta despesa.