Les famílies ja van protestar el passat dia 5. Foto: Twitter (@AmiantGlories)

Les famílies de les escoles Encants i Gaia i de l’escola bressol Leonor Serrano, totes tres situades a l’entorn de Glòries, es manifestaran aquest divendres a les quatre de la tarda per exigir la retirada de l’amiant que hi ha a la zona. La concentració serà a la cantonada de Consell de Cent amb Cartagena, al mateix punt on ja van protestar fa una setmana.

Les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) dels tres centres han creat la plataforma Glòries Lliure d’Amiant després de constatar, gràcies a un estudi encarregat pel Consorci d’Educació de Barcelona, que amb l’encapsulament de l’amiant no n’hi ha prou perquè aquest material cancerígen deixi de desprendre fibres. Així ho explica un comunicat de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), que dona suport a la concentració d’aquesta tarda.

Des de l’AFA de l’escola Encants, Bea Beza explica que fa deu anys que demanen la retirada, i no l’encapsulament, de les teulades de fibrociment properes a Glòries, que formen part d’edificis de propietat privada. En aquest temps, recorda, l’únic que s’ha fet ha estat encapsular la teulada que queda entre els tres centres, mentre que la resta es troben “en estat de ruïna” i al descobert.

“Fa tres anys que ens diuen que amb el pla de transformació de les Glòries els edificis amb amiant aniran a terra”, detalla Beza, descontenta amb aquesta justificació tenint en compte que les obres van per llarg. “Volem que es marquin els terminis per a la retirada. Som conscients que hi ha molt amiant a Barcelona, però el que està a prop dels nens s’hauria de prioritzar”, defensa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram