Hi haurà demostracions d’oficis antics i activitats i jocs d’època

De l’1 al 3 de juny, el carrer Girona es traslladarà al passat amb la celebració de la vuitena edició de la Fira Modernista, que enguany celebra el centenari de la Pedrera. Es tracta d’una festa que organitza l’Eix Comercial Cor Eixample i que aproparà als veïns a l’època, en un ambient lúdic, festiu i cultural.

Enguany, la Fira constarà de tres parts. En la primera s’hi ubicarà una gran carpa on s’exposaran els cotxes de l’època, com per exemple el primer cotxe dels bombers, i es podran veure demostracions d’oficis antics.

A més, les diverses ciutats modernistes d’Europa viatjaran fins a l’Eixample de Barcelona per formar part d’aquesta festa i presentar els indrets més turístics de cada zona.

El tercer tram estarà reservat als petits comerciants i a les entitats del barri de la Dreta de l’Eixample. En aquest espai, els botiguers dels establiments participants oferiran els seus articles als visitants i les diverses entitats s’encarregaran d’amenitzar la festa amb actuacions que es duran a terme en un escenari.

Per poder reviure el Modernisme al cent per cent, tots els expositors lluiran vestits de l’època i s’espera que els assistents també s’animin a fer-ho.

ACTIVITATS D’ENGUANY

La Fira incorporarà novament aquest any el trenet que passejarà als més petits amunt i avall de la Diagonal el dissabte dia 2 de juny i diumenge al matí.

Dissabte a la nit, se celebrarà un sopar popular entre els veïns que podran tastar les vedelles que s’hauran anat rostint al llarg de la tarda.

A més, diumenge dia 3, a les 10.30h es celebrarà la segona bicicletada modernista que farà una parada al Museu Modernista.

En motiu del centenari de la Pedrera, la Fira també incorporarà diverses activitats infantils i jocs d’època pels més petits.