L’ocupació que el Sindicat d’Habitatge Eixample Dret va fer del local situat al número 72 del carrer d’Ausiàs Marc a mitjans de desembre va acabar el dia 16 amb incidents i tensió.

El Sindicat d’Habitatge Eixample Dret havia ocupat dies abans el local que antigament havia estat la seu de l’Ateneu Popular Fort Pienc. Des de l’entitat van denunciar que el propietari del local els va intentar fer fora amenaçant-los i ruixant-los amb un extintor. De seguida van arribar els Mossos d’Esquadra, que van expulsar els joves que es resistien a marxar. Els ocupants van assegurar que el desallotjament era il·legal perquè ja feia uns dies que una persona hi estava vivint, mentre que els Mossos van dir que van actuar perquè el propietari ho va requerir. Després el propietari va tapar l’entrada amb planxes metàl·liques.

Des del Sindicat d’Habitatge Eixample Dret també van denunciar la detenció d’un membre del seu col·lectiu. Posteriorment es va organitzar una concentració a davant de la comissaria de les Corts.