Equip Teatre Gaudí

Màrius Hernández, Gemma Deusedas i Anna Carreño, de la productora Buganvilia, davant del Teatre Gaudí. Fotot: Eli Don / ACN

Després de setze anys al capdavant del Teatre Gaudí, el dramaturg Ever Blanchet i l’actriu Maria Clausó fan un pas al costat motivats per raons personals i cedeixen la gestió d’aquest equipament cultural a la productora Buganvilia amb Gemma Deusedas, Anna Carreño i Màrius Hernández com a principals responsables.

La nova direcció ha explicat que vol obrir aquesta etapa potenciant la multiprogramació i donant visibilitat a les diferents realitats socials del país. D’altra banda, pretén fidelitzar el públic de tota la vida, però també obrir portes als joves i els infants, en aquest darrer cas de la mà d’espectacles familiars. La música i la dansa seran també dos eixos importants a la futura programació de la sala.

Blanchet ha assegurat aquest divendres que és “feliç” de poder traspassar el Teatre Gaudí a tres persones que creu que el cuidaran bé. A més, l’exdirector ha reclamat “més ajudes” per poder “sustentar” les sales de teatre i els espais culturals.

Equip Teatre Gaudí

El dramaturg Ever Blanchet i l’actriu Maria Clausó. foto: Eli Don / ACN

“Per temes de salut i de vida, hem dit que necessitem parar el carro”, ha detallat Clausó. L’actriu, però, ha deixat clar que ella és “un animal d’escenari” i que buscarà la forma de continuar vinculada.

L’etapa de Blanchet i Clausó posa punt final a setze anys al capdavant d’una aposta cultural que ha programat 280 espectacles i ha representat 5.502 funcions.

Programació renovada

L’encarregada de desgranar la programació per aquesta nova temporada ha estat Carreño, que ha recordat que al llarg del temps s’aniran anunciant més propostes. La temporada començarà el 3 d’octubre amb ‘Anna’, de Marc Torrecillas, la història de dos personatges que es troben dins unes golfes i que a través dels seus records explora la por a la pèrdua d’un ésser estimat i les estratègies que la ment pot desenvolupar per tal de no enfrontar-se a un dol.

El 9 d’octubre arribarà ‘Els dies mentits’, de Marta Aran, una obra de teatre que parla sobre el plaer sexual femení, l’anorgàsmia (la incapacitat de tenir orgasmes) i les mentides que envolten el món del sexe. A final de mes la seguirà ‘Lizzie, el musical’, un thriller sobre els assassinats de Lizzie Borden el 1892.

A partir del desembre i durant totes les festes de Nadal es podrà veure ‘El Tigre’, de Ramon Madaula. D’altra banda, el Teatre Gaudí també acollirà de nou ‘Barcelona 24 hores’, un musical que segueix la vida de quatre joves a la capital catalana.

‘El molinet màgic’, amb autoria de Gemma Deusedas i basada en el conte popular, així com ‘La mama dels arbres’, complementen la programació juntament amb ‘Guitarra quemada. Lorca en el centro’ que es podrà veure a partir del 19 de setembre i ‘Assange. El poder de la informació’, a partir del 12 de setembre, totes duies propostes repetint temporada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram