A partir de demà l’accés a l’estació de Passeig de Gràcia de Rodalies i Mitja Distància es farà pels accessos secundaris dels carrers de Pau Claris i Roger de Llúria, ja que el vestíbul principal, a Passeig de Gràcia, estarà tancat durant 16 mesos.

Al llarg d’aquest temps es preveu dur a terme les obres tant d’ampliació com de remodelació i millora de l’estació. Malgrat l’accés quedi tancat i hi hagi operaris a l’estació, la circulació de trens no es veurà afectada.

Segons Armando Brigos, director dels Serveis Logístics i Estacions d’Adif de Catalunya les esmentades obres “són absolutament necessàries” ja que des de l’any de les Olimpíades, ara en fa vint, no s’havia fet cap actuació a l’estació on cada any hi passen una mitjana de 15,5 milions d’usuaris.

Demà s’iniciarà la fase més complexa d’una serie d’obres que van començar el passat 2010.

Gràcies a aquest seguit de treballs, el vestíbul principal de l’estació s’ampliarà fins arribar als 1.550 metres quadrats, més del doble de la superfície actual. A més, gràcies a la instal·lació de diversos ascensors i escales mecàniques, s’eliminaran les barreres arquitectòniques i l’estació serà totalment accessible.

Per facilitar l’adaptació als nous canvis, s’han dissenyat uns itineraris alternatius per ordenar els fluxos d’intercanvi de passatgers amb la xarxa de metro. Així, està previst que els viatgers que canviïn de metro a Rodalies ho facin per la vorera costat muntanya del carrer d’Aragó i entrin a l’estació pels accessos d’aquest costat. Pel que fa als viatgers que canviïn de Rodalies a metro, està previst que surtin pel costat mar del carrer d’Aragó i que arribin a l’accés del metro per la vorera d’aquesta banda.