Mercat Concepció

Un moment del taller de cuina de divendres passat. Foto: AMB

El Mercat de la Concepció va acollir divendres passat un taller de cuina contra el malbaratament alimentari organitzat per l’AMB en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus. Es tracta d’una activitat per “aprendre a aprofitar el menjar que ens sobra i a no generar nous residus”, detalla el tècnic del servei de prevenció de residus de l’AMB, Àlex Piñol, que recorda que, paradoxalment, el taller va coincidir amb el Black Friday, l’exemple més clar de consumisme.

Per entendre la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari, Piñol recorda les dades de diferents estudis: un terç dels aliments produïts al món s’acaben llençant; a la Unió Europea cada any es llencen 88 milions de tones d’aliments, i a Catalunya es malbaraten cada any 35 quilograms de menjar per habitant. Sense negar l’evident responsabilitat de les grans empreses, Piñol recorda que “una bona part del malbaratament el fem els ciutadans i en general no en som conscients”. És per això que calen iniciatives per sensibilitzar la població i animar la gent a fer petits canvis que poden acabar marcant la diferència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram