Un concert durant el tall de trànsit del carrer Aragó. Foto: Miquel Codolar / ACN

Veïns i entitats van tallar el carrer Aragó a l’alçada de la plaça Letamendi ahir diumenge, amb l’objectiu de reclamar més espai per a les persones i menys per als cotxes. Va ser el quart tall de l’anomenada ‘Revolta Veïnal’, una iniciativa impulsada per Eixample Respira que proposa alliberar Aragó de vehicles l’últim diumenge de cada mes.

De fet, això mateix és el que va plantejar fa un any l’Ajuntament en el marc del projecte ‘Obrim Carrers’, que contemplava un cap de setmana al mes sense trànsit en aquesta via. Amb l’esclat de la pandèmia, això va quedar suspès i ara Eixample Respira demana “que l’Ajuntament s’atreveixi a recuperar-ho”, tal com va dir el portaveu de l’entitat, Guille López, a l’ACN.

La protesta de diumenge va ser molt festiva i participativa, amb actuacions musicals, jocs infantils i activitats culturals, com ara lectures en veu alta o intercanvis de llibres. En definitiva, es va fer realitat per una estona la voluntat veïnal de crear “un espai de socialització on els cotxes no tinguin cap protagonisme”, en paraules de López. “Ens agradaria que les ciutats tornessin a ser de les persones, fa molts anys que es dissenyen les ciutats per als cotxes”, va afegir, alhora que va assenyalar els “alts nivells de contaminació i soroll” i va criticar que hi ha carrers que semblen “autopistes”.

ELS TALLS ES MULTIPLIQUEN
El mateix dia, l’entitat Prou Trànsit va tallar el carrer Aragó amb el carrer Independència i, com ja va passar amb la Revolta Escolar –també nascuda a l’Eixample–, la Revolta Veïnal va anar més enllà del districte. En total, l’acció es va fer de forma simultània a vuit carrers de sis municipis catalans.