Futura Superilla Eixample

Aquest és l’aspecte que tindrà la futura superilla de l’Eixample. Foto: Ajuntament

El Programa Superilles, que inclou la creació de la superilla de l’Eixample, és la inversió més gran prevista al pressupost municipal de 2022 que ha proposat el govern d’Ada Colau i que ja es va entregar dijous passat a l’oposició. Hi volen destinar una partida de vint milions d’euros, la més elevada, seguida de la que es vol destinar a la reforma de la Via Laietana, que supera els quinze milions d’euros.

La superilla de l’Eixample canviarà la imatge del districte, que veurà redissenyats quatre dels seus carrers: Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona. També s’hi crearan quatre places noves, ubicades als encreuaments del carrer Consell de Cent amb els carrers Girona, Comte Borrell, Rocafort i Enric Granados. L’objectiu del govern municipal és crear un gran espai verd, sense asfalt (tindrà un panot sostenible) i pensat per als vianants. La previsió és que les obres puguin començar el juny de l’any que ve i acabin el primer trimestre de 2023. Si més no, aquests són els terminis que va anunciar l’Ajuntament quan va presentar el projecte, el passat mes de març.

A més de la superilla de l’Eixample, el Programa Superilles també preveu actuacions importants al districte de Sant Martí. Pel que fa a la resta d’inversions previstes per a l’any vinent, a banda de la reforma de la Via Laietana, destaquen la connexió del tramvia i els projectes d’urbanització de la Gran Via i l’avinguda Meridiana, entre d’altres. Amb tot, des del govern asseguren que la voluntat és “assolir el màxim consens amb la proposta i donar marge a les negociacions”.