Enric Granados

Imatge d’arxiu de diferents grups de gent a la nit al carrer Enric Granados. Foto cedida

Arriba l’estiu i amb ell la temporada més alta de turisme a la ciutat. L’Esquerra de l’Eixample és un dels barris que més pateix l’excés d’aquesta activitat i, concretament, el carrer Enric Granados, conegut per la seva gran oferta de restaurants, bars i cocteleries.

Pocs dies abans d’arribar a juliol, el vicepresident de l’associació SOS Enric Granados, Jordi Badia, afirma que ja estan notant un augment de turistes al carrer. “El soroll ja ha pujat bastant perquè hi ha un trànsit bastant més elevat de gent que passa pel carrer”, explica. I és que Badia afirma que és habitual veure grups de 80 o 90 persones que van “de bar en bar” i que la ruta que fan “els obliga a passar per Enric Granados”.

És per tot això que, amb el panorama que tenen a ple juny, el vicepresident de SOS Enric Granados afirma resignat que “aquest estiu serà pitjor que l’anterior” pel que fa a les molèsties causades pel soroll. Tot i això, Badia acaba dient que l’Ajuntament està complint amb el compromís de neteja dels carrers des de fa un any.

“Monocultiu de gelateries”

Fa uns dies, el Tot Barcelona publicava que l’Ajuntament farà inspeccions d’ofici a sis o set locals que han obert els últims mesos a Enric Granados per comprovar si tenen llicència sense degustació. “Si hi ha incompliments, es farà expedient i veurem”, confirmen fonts de l’Ajuntament a Línia Eixample.

Sobre aquest fet, Badia afirma que si la tenen es pot convertir en una problemàtica. “Ja tenim sis gelateries al carrer, i entre elles i els pastissos generen un segon monocultiu al carrer”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram