terratremol turquia

Tasques de rescat després dels terratrèmols. Foto: Metges Sense Fronteres

L’associació de comerciants Som Sant Antoni està recollint material humanitari fins dijous a la tarda per a enviar-lo a Turquia i Síria, en solidaritat pels terratrèmols que han sacsejat els països.

I és que la setmana passada aquests dos estats van patir uns terratrèmols que han devastat el territori i, de moment, han deixat més de 30.000 morts i 80.000 ferits entre tots dos.

Davant d’aquesta situació el món s’ha bolcat a enviar el màxim d’ajuda possible i Som Sant Antoni ha volgut posar el seu gra de sorra. Per a fer-ho, l’entitat va engegar el 10 de febrer una campanya de recollida de material tècnic com tendes de campanya, estufes o mantes que s’allargarà fins demà a la tarda, ja que divendres surten els cotxes que ho portaran fins a Turquia i Síria. Tot plegat es pot portar a quatre punts diferents del barri.

La presidenta de l’entitat, Lidia Núñez, explica que els comerciants del barri s’han mogut molt de pressa per a arreplegar material que serveixi d’ajuda: “Costa més acumular aquest tipus de coses perquè no tothom té a casa una tenda de campanya”. Núñez explica que, a diferència de l’any passat amb Ucraïna, l’ajuda que els demanen no és de roba “perquè ja n’ha arribat molta” i per això està enfocada a aquest tipus de material concret.

Amb tot, la presidenta de Som Sant Antoni explica que si els demanen més ajuda “l’entitat estarà preparada”, però que a hores d’ara no saben si tornaran a fer una campanya: “La comunicació amb el consulat turc està sent molt difícil i no sabem si caldrà seguir la setmana vinent”.

Punts de recollida

  • Calçats Sir, ronda Sant Antoni, 23
  • Fotoxavi, avinguda Mistral, 8
  • La Deessa del Bosc, carrer Manso, 34
  • La Yumba, carrer Calàbria, 89
  • Lambicus, carrer Tamarit, 107
  • ONG De Veí a Veí, carrer de Comte Borrell, 77
  • Ferreteria Segura, carrer Sepúlveda, 44