Ateneu El Poblet

L’Ateneu El Poblet acollirà la jornada. Foto: Ateneu El Poblet

Som Poblet. Aquest és el nom que han escollit des del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la Sagrada Família per a la jornada que se celebrarà aquest dijous, 8 de juny, a l’Ateneu El Poblet i que ha de servir, entre altres coses, per definir la línia d’actuació dels pròxims dos anys. Estan convidats a participar-hi els serveis, equipaments i entitats que acostumen a treballar en el marc del PDC, però també els veïns a títol individual.

Tal com detalla Isis Sainz, coordinadora del PDC Sagrada Família, la jornada es dividirà en dues parts. La primera, de tres a dos quarts de set de la tarda, serà un espai participatiu pensat per a totes les entitats i col·lectius que ja formen part del PDC. L’activitat consistirà a plantejar tres futurs possibles (alguns més positius i d’altres més negatius) i a recollir propostes “per anar cap als futurs desitjables i no als altres”, explica Sainz.

La segona part de la jornada, que s’allargarà fins a dos quarts de nou del vespre, s’adreçarà especialment al veïnat del barri. A través d’una representació teatral i diversos vídeos, es donaran a conèixer els projectes que ja du a terme el PDC. A partir d’aquí, els veïns i veïnes tindran l’oportunitat de fer preguntes, propostes i crítiques constructives.

Reivindicar el barri

El nom escollit per a la jornada, Som Poblet, no és gratuït. “La imatge de la Sagrada Família es relaciona amb el temple i no tant amb el conjunt del barri”, subratlla Sainz. Així doncs, aquest nom pretén “visibilitzar la vida de barri en contraposició a la del turisme” que atrau el temple.