L’espai emblemàtic portava dècades en desús. Foto: Línia Eixample

La Diputació de Barcelona ha enllestit les obres del Paranimf del Recinte de l’Escola Industrial després de tres anys de treballs de rehabilitació.

L’espai, que es va inaugurar el dijous passat en el marc de la presentació d’un nou programa de suport econòmic als ajuntaments, a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, va ser dissenyat entre el 1926 i el 1929 per l’arquitecte Joan Rubió i Bellver, però les obres es van aturar. El Paranimf va estar en desús fins que el dijous passat va acollir el primer ple presencial de la Diputació des del començament de la pandèmia.

Un espai particular

La rehabilitació del Paranimf ha fet que es recuperin els seus elements originals, com la fusta del sostre o les vidrieres, i que es mantinguin les seves principals característiques. La part central del Paranimf, que compta amb diverses sales annexes, és un auditori sobre el qual hi ha una cúpula de 20 metres de diàmetre i que està compost per 12 pilars que sostenen una coberta de peces triangulars.

A més, té un escenari de 55 metres quadrats, una platea on caben fins a 311 persones de peu i un amfiteatre amb 334 cadires. Per la seva banda, Marín va explicar que, a partir d’ara, el Paranimf acollirà els plens de la Diputació, però que aquest fet no significa que aquest sigui el seu ús exclusiu. “No volem que sigui un espai tancat, sinó que també sigui un lloc del qual pugui gaudir tota la ciutadania”, va recalcar la presidenta de la Diputació.