L’operació la va liderar la Policia Nacional. Foto: Arxiu

La Guàrdia Urbana i la Policia Nacional van dur a terme divendres passat durant diverses hores un operatiu en diferents domicilis del districte, un dels quals situat al número 115 del carrer Comte Borrell, que va acabar amb set detinguts, tots de nacionalitat brasilera. Se’ls acusa de presumpta pertinença a un grup criminal que es dedicava a cometre estafes a través d’internet amb falsificacions documentals i de targetes de crèdit.

Segons van explicar des de la Policia Nacional després d’haver fet els escorcolls dels pisos, el total de l’estafa supera el mig milió d’euros –estaria al voltant dels 600.000 euros– i hi ha més de 200 persones afectades.

Els investigats captaven dades personals i bancàries dels ciutadans, falsificaven targetes de crèdit i dèbit, demanaven crèdits a nom d’altres persones i compraven electrodomèstics i aparells tecnològics per després revendre’ls.

L’operació policial es va fer a petició del jutjat d’instrucció 19 de Barcelona. La causa segueix sota secret de sumari i no està descartat que hi puguin haver més detencions i registres de pisos.