El primer desplaçament va reunir unes 70 persones. Foto cedida

El districte ja compte amb el seu primer bicibús. La iniciativa, que va arrancar el divendres passat i és similar a la que va començar fa uns mesos a Sarrià, consisteix a què cada divendres famílies i infants es reuneixin a la plaça del barri Conxita Pérez per anar junts amb bicicleta fins a les escoles del carrer Entença Joan Miró, Entença i Xirinacs, segons explica una de les promotores del bicibús Eixample, Rosa Suriñach. “Estem molt contents. Divendres vam acabar sent unes setanta persones”, assenyala fent referència a un projecte que, tal com diu, ha estat impulsat per associacions de famílies de les tres escoles i compta amb el suport de l’entitat Camí Amic.

A més de promoure la mobilitat sostenible en una zona molt castigada per la contaminació, l’objectiu, segons afegeix Suriñach, és que els infants puguin moure’s amb bicicleta de manera segura. “La densitat del trànsit d’aquesta zona de l’Eixample fa que sigui perillós per a ells”, indica la promotora de la iniciativa.

Suriñach també afirma que aquesta afluència del trànsit fa que necessitin comptar cada divendres amb l’acompanyament de la Guàrdia Urbana quan, de moment, només està previst per a la ruta del pròxim 1 d’octubre, a banda del suport que van tenir divendres. Una altra reivindicació dels impulsors del projecte és que es faci al carrer Entença un carril bici més ample de l’habitual per seguir promovent aquesta manera de moure’s sostenible.