Welcome Sense Sostre. Aquest és el nom del nou espai ocupat situat al barri de la Sagrada Família, concretament al local de l’antiga Casa de Cádiz, on es tira endavant un alberg autogestionat per a persones sense sostre impulsat per l’activista romanès Lagarder Danciu, que també és un sensesostre. Fins fa uns dies Welcome Sense Sotre ocupava un local molt a prop de l’actual, al número 263 del carrer Sardenya.

Al primer local on es va crear el projecte hi té la seu la cooperativa Aurea Social, però l’espai té una ordre de desnonament. És per això que el projecte va ocupar l’antiga Casa de Cádiz, buida des de fa molts anys. L’ocupació, però, va provocar que els veïns alertessin els Mossos d’Esquadra per intentar aconseguir un desallotjament exprés, cosa que no va ser possible perquè feia més de 72 hores que l’espai estava ocupat.

A través de les xarxes socials, Lagarder Danciu ha aconseguit que l’espai, pioner a l’Estat, s’hagi fet conegut. Welcome Sense Sostre ja ha acollit més d’una vintena de persones que vivien al carrer i l’objectiu és seguir creixent per reduir la xifra de gent que viu al carrer ara que arriba l’hivern. Des de l’espai denuncien que les administracions no destinen prou recursos a aquesta problemàtica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram