Carrer de Ribes

El veïnat avisa que és una zona de conflicte. Foto: Twitter (@elenafonts)

El tram del carrer de Ribes entre Sardenya i Nàpols és escenari de problemes de convivència des de fa aproximadament tres anys. Ho assegura el vicepresident de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, Jordi Casanovas, detallant que en aquesta zona de plataforma única on tenen prioritat els vianants, també hi poden circular bicicletes i patinets i, a més, hi ha “la concentració més gran” de terrasses del carrer. “És una barreja explosiva”, avisa.

Això no és tot. Al tram del carrer de Ribes entre Sardenya i Sicília hi ha un supermercat, el mercat municipal, el Centre Cívic Fort Pienc, una biblioteca, una escola, una llar d’infants i una residència d’avis que fan que, a certes hores del dia, hi hagi una gran afluència de persones que dificulten encara més la situació. “Hi ha gent que crida o s’insulta amb els ciclistes. Fins i tot hi ha hagut algun atropellament i gent que ha caigut a terra”, assegura Casanovas. “És una zona de conflicte entre setmana, a partir de les cinc de la tarda, i els caps de setmana tot el dia”, afirma.

Davant d’aquesta situació, l’Associació de Veïns del Fort Pienc ja fa al voltant de tres anys que demana solucions al Districte. Casanovas recorda que han proposat que no es permeti la circulació de bicicletes i de patinets i, a canvi, es faci un carril bici al carrer Ausias March. Però, segons apunta, l’única resposta del Districte ha estat col·locar un senyal per recordar als ciclistes i als patinets que no poden superar els 10 quilòmetres per hora, la qual cosa no ha fet desaparèixer els problemes. “No és suficient”, insisteix aquest representat veïnal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram