Tasques de manteniment a la superilla de Sant Antoni. Foto: Ajuntament

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha anunciat aquest dimecres que l’Ajuntament redobla l’aposta per la superilla de Sant Antoni. Des del passat mes de desembre, el consistori ha fet tasques de manteniment per millorar aquesta zona. Fins ara ha reparat i netejat els elements de mobiliari urbà malmesos i, en les pròximes setmanes, culminarà aquest procés repintant la calçada on s’havia aplicat l’urbanisme tàctic. El següent pas serà encarregar el projecte per fer definitiva la pacificació del carrer Borrell i per acabar els carrers de Parlament i Rocafort. En aquest últim, l’objectiu és també donar continuïtat a l’eix verd que s’està construint actualment en el marc de les obres de la superilla de l’Eixample.

L’Ajuntament recorda que la superilla de Sant Antoni es va començar a implantar el 2018. Per tant, defensa que el “projecte estructurant i definitiu” d’aquesta àrea s’encarregarà cinc anys més tard, “un cop s’ha comprovat el seu ús i bon funcionament”. La previsió és que el projecte executiu estigui llest aquest 2023.

Queixes per l’estat de la superilla

La neteja i millora de la superilla de Sant Antoni dona resposta a les nombroses queixes veïnals sobre brutícia i deixadesa que hi ha hagut els últims anys. En aquest sentit, el govern municipal reconeix que hi ha “elements malmesos fruit de l’ús intensiu que ha tingut aquest espai que la ciutadania s’ha fet seu”.

D’altra banda, des del consistori es refereixen a l’exemple de Sant Antoni com a “model per al desplegament dels eixos verds en el marc del pla Superilla Barcelona”. I, per acabar, també asseguren que la superilla de Sant Antoni ha servit per reduir la contaminació derivada del trànsit. “A tot el barri de Sant Antoni, la intensitat mitjana diària de vehicles ha disminuït un 17%”, afirmen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram