El recinte històric de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona obrirà a finals d’any nou dels dotze pavellons modernistes.

Aquests espais acolliran la seu d’institucions locals amb projecció internacional com la Casa Asia i altres estrangeres vinculades al coneixement, la recerca i la innovació.

Així ho ha anunciat el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament, Josep Lluís Alay qui també ha indicat que la reforma d’aquests espais costarà un total de 36,5 milions d’euros.Paral·lelament, l’Ajuntament projecta acabar pel 2015 el projecte cultural, que s’iniciarà aquest any i que se centrarà en la importància patrimonial de Sant Pau, la seva rehabilitació i el seu paper en la història dels hospitals d’arreu de Catalunya.

EL NOU POBLE ESPANYOL?

Les veus de l’oposició no s’han fet esperar. El regidor del PSC Gabriel Colomé ha estat crític amb el futur de Sant Pau i ha reclamat conèixer el “contingut del projecte” de promoció internacional de la ciutat que albergarà el recinte.

Per aquest motiu Colomé ha demanat la compareixença en una futura comissió del director de rehabilitació del projecte, Jordi Bachs. A més ha afirmat que li hagués agradat més sentir parlar “de capital de l’Euromediterránea que no d’un parc temàtic turístic”, i ha apostat perquè els pavellons modernistes no es converteixen en “el nou Poble Espanyol de la ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram