La regidora Pérez signa el conveni amb les entitats. Foto: Districte

Sant Antoni es a punt de convertir-se en un punt de referència per al col·lectiu LGTBI. I és que recentment la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i la Plataforma d’Entitats LGTBI han signat el conveni per a l’obertura del primer centre de recursos LGTBI de la ciutat, que tindrà la seu en aquest barri. La firma arriba després que l’any passat s’anunciés que la ciutat acolliria un centre pioner de recursos LGTBI al barri de Sant Antoni (al número 20-24 del carrer Comte Borrell, a menys de 400 metres del mercat de Sant Antoni).

Així doncs, aquest equipament, que serà gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI, oferirà serveis d’atenció directa, d’informació i d’assessorament al col·lectiu de persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals de la ciutat. Amb l’obertura d’aquest espai (la data no està tancada, però es calcula que obrirà a la tardor), la ciutat vol fer un pas endavant en la defensa de la igualtat d’aquests col·lectius, com ja fan ciutats com Nova York o Amsterdam.

REFERENT A LA CIUTAT
Les obres d’aquest espai, pioner a Barcelona, estan en marxa des de la tardor de l’any passat. Es calcula que la inversió total per fer aquest equipament serà al voltant del milió i mig d’euros.

Quan sigui una realitat, el Centre de Recursos LGTBI serà un espai de més de 1.200 metres quadrats en els quals es faran activitats conjuntes com tallers, exposicions, conferències o formacions, però que també servirà com a espai d’assessorament personal, familiar, legal, laboral i sociosanitari. El centre també habilitarà espais perquè aquells que ho vulguin puguin fer-se la prova de detecció del VIH de forma segura i amb privacitat.

QUATRE DÈCADES DE LLUITA
L’anunci de l’obertura d’aquest espai es va fer l’any passat, coincidint amb el quarantè aniversari de la històrica manifestació del 26 de juny de 1977 a la Rambla. Des d’aleshores, Barcelona s’ha convertit en l’escenari d’una reivindicació que dura més de quatre dècades i que es pot resumir en la frase ‘Estima com vulguis’, una afirmació que des del 1977 Barcelona ha fet seva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram