El conseller El Homrani va visitar el gimnàs el febrer. Foto: Gimnàs Sant Pau

La crisi del coronavirus està colpejant amb força els sectors més vulnerables de la població. Un exemple és el cas del gimnàs social Sant Pau, el tancament del qual ha provocat que les persones que hi anaven per fer servir el seu servei de dutxes ja no ho puguin fer. Cada dia aproximadament 50 persones amb molt pocs recursos trobaven en aquest lloc una solució per poder mantenir la seva higiene personal.

“Ara aquesta gent no té on dutxar-se”, afirma en declaracions a Línia Eixample Jordi Bordas, el president de la cooperativa que és responsable del gimnàs. El fet que l’espai sigui considerat un gimnàs públic ha fet que hagi hagut de tancar a causa de la pandèmia, tal com ha passat amb la resta de gimnasos públics. Bordas, però, afirma que el Sant Pau, a banda d’un gimnàs, també és un equipament que ofereix un servei social i considera que hagués estat bé trobar una fórmula perquè el servei de dutxes hagués seguit funcionant. “Entenem que el gimnàs no pugui funcionar amb normalitat, encara que en el nostre cas també fa una funció social”, afegeix Bordas.

I EL FINANÇAMENT?
A banda de la qüestió de les dutxes, la situació actual també endarrerià l’ajuda econòmica que el gimnàs estava pendent de rebre per garantir el seu futur. Bordas explica que el 13 de març s’havia de reunir amb el consistori per acabar de tancar aquesta qüestió però la trobada es va haver de suspendre per l’esclat de la crisi sanitària. “L’Ajuntament em va garantir l’ajuda econòmica però entenc, perquè ara hi ha altres prioritats, que s’endarrereixi. Suposo que haurem d’esperar al maig o al juny”, diu el president de la cooperativa. Per últim, avisa que l’impacte del que estem vivint farà que espais com el Sant Pau siguin “més necessaris que mai”

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram