Carrer Sant Antoni

L’ambient al carrer ha caigut amb l’òmicron. Foto: Twitter (@SomSantAntoni)

Fa unes setmanes era difícil d’imaginar que el virus faria que Barcelona i barris com Sant Antoni tornessin enrere. Però ha passat i es pot evidenciar en la situació dels comerciants del barri. Tal com explica el president de l’associació de comerciants Sant Antoni Comerç, Jordi Arias, les limitacions d’aforaments als establiments o de persones que es poden reunir, juntament amb l’augment de casos de la variant òmicron, estan perjudicant el comerç. “Les rebaixes estan sent bastant fluixes. La gent està més a casa i surt per fer les coses essencials”, lamenta Arias fent referència a una realitat que també es trasllada a bars i restaurants. “Només hi ha reserves de petits grups o parelles”, afegeix.

Per part seva, la presidenta de l’associació de comerciants Som Sant Antoni, Lidia Núñez, també ha notat en les darreres setmanes aquesta baixada de clients i facturació. “Els restauradors estan tocats”, assegura. Per si aquesta situació no fos ja prou complicada, diversos comerços associats a Som Sant Antoni, afegeix, han hagut d’abaixar la persiana perquè treballadors o el mateix propietari han estat positius en covid. En aquests casos, la facturació ha estat zero durant uns dies.

El pas enrere que ha fet el comerç en alguns sentits ha estat per a Arias “un cop molt dur”. Abans de l’arribada de l’òmicron, recorda, “semblava” que les coses anaven a millor. “Estem bastant desmoralitzats, ja que fa molt de temps que estem en pandèmia. Això es nota en l’ambient de la ciutat”, alerta.