Bar restaurant Dinàmic

El bar restaurant Dinàmic ha patit amb força la crisi. Foto cedida

La limitació horària, d’aforament i de persones per taula als bars i restaurants va acabar el passat divendres 15 d’octubre. Aquest canvi és motiu de celebració per al sector, tot i que a la mateixa vegada, opta per no abaixar la guàrdia, tal com expliquen des de l’associació de comerciants Som Sant Antoni. “La caiguda de les restriccions ajudaran la restauració a tornar a la normalitat, però hem de ser cautelosos perquè diverses vegades hem tirat endavant i després hem tornat enrere”, assenyala la presidenta de l’associació, Lidia Núñez.

La propietària del bar restaurant Dinàmic Sant Antoni, Olga Llata, que ha patit amb força els efectes de la crisi, es mou amb uns recels similars als de Núñez. “Nosaltres no farem el pas de contractar gent ni res”, assegura Llata, qui tot i creure que a llarg termini les noves mesures poden promoure la recuperació, desconeix de quina manera serà. “Ens fa dubtar el fet que ara molta gent no vol treballar a la restauració perquè quan hi ha restriccions, és del primer que es tanca”, apunta la propietària del Dinàmic.

Per part seva, el president de la Federació Sant Antoni Comerç, Jordi Arias, subratlla que encara que hi ha treballadors que es queixen sobre que la fi de les limitacions en el sector “es podria haver fet abans”, la sensació general és positiva. “Estem molt millor que fa un any, quan ho estaven tancant tot”, conclou.