Recuperem el Niza va néixer el juny de 2014. Foto: Recuperem el Niza

Les plataformes ciutadanes, tal com succeeix en els partits polítics, tampoc s’escapen de les divisions internes. Això és el que passa a Recuperem el Niza, la plataforma veïnal que va néixer fa dos anys per plantar cara a la futura construcció d’un supermercat de la cadena Mercadona a l’antic cinema Niza.

La visualització d’aquesta divisió interna va tenir el seu últim, i potser darrer, episodi ahir al vespre, amb la celebració d’una votació [va començar a l’hora del tancament d’aquesta publicació] per escollir quina de les dues opcions que hi ha a la plataforma és la majoritària. Aquestes visions són, d’una banda, acceptar la proposta del Districte, que ofereix la construcció d’un ateneu al carrer Nàpols a canvi que els veïns acceptin el Mercadona. De l’altra, hi ha els membres de Recuperem el Niza que prefereixen no acceptar el tracte i continuar les mobilitzacions contra el Mercadona.

L’opció de prioritzar l’ateneu és la que es defensa des de l’Associació de Veïns Sagrada Família. El seu responsable d’urbanisme, Joan Itxaso, explica a Línia Eixample que “la plataforma estava encallada des de fa tres mesos i la votació és la millor opció per desencallar l’actual situació”. Des de l’Associació de Veïns defensen que “l’ateneu és una conquesta de la lluita i la pressió veïnal” i asseguren que aquest equipament serviria per “donar resposta a les entitats, grups i persones que necessiten un auditori i una sala polivalent”.

Qui no ho veu així són els membres de Recuperem el Niza, molts d’ells provinent del col·lectiu juvenil Endavant, que aposten per “prioritzar la lluita i les mobilitzacions” contra la construcció del Mercadona.

Una representant d’aquest sector, que prefereix mantenir l’anonimat, afirma a aquesta publicació que “si la plataforma es diu Recuperem el Niza, no té cap sentit que acceptem un ateneu però perdem el Niza”. Aquesta integrant de la plataforma afegeix que “sembla que amb la proposta de l’ateneu ens facin un favor, però els equipaments són un dret que tenim”. Per últim, afegeix que “la votació ja és una petita victòria i tenim l’esperança de guanyar”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram