Camps Elisis

El faristol que s’inaugurarà aquest dimecres. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament col·locarà avui mateix, 1 de març, un faristol al carrer Mallorca a l’altura del passatge dels Camps Elisis per recordar els jardins que hi va haver en aquesta zona entre el 1853 i el 1872. L’espai va acollir el primer parc d’atraccions urbà de Catalunya. La inauguració del faristol s’emmarca en els actes de commemoració dels 150 anys de la Primera República.

Els jardins dels Camps Elisis es van obrir el 10 d’abril de 1853, en una Barcelona on el passeig de Gràcia ja havia pres una importància cabdal. Tal com recorda el consistori, verticalment ocupaven des del carrer Aragó fins a Rosselló, i horitzontalment s’estenien fins a Roger de Llúria. Comptaven amb una muntanya russa, una fonda, un cafè i un saló de ball, projectats per l’arquitecte Josep Oriol Mestres i decorats per Fèlix Cagé, segons detallael consistori. L’entrada costava dos rals.

Des del 1862, quan Josep Anselm Clavé va arrendar l’espai, els jardins van començar a acollir espectacles. Cap al 1881, però, van entrar en decadència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram