La comunitat pakistanesa i xinesa formen part del projecte. Foto: Arxiu

De finalista, a guanyador. El projecte XEIX d’integració als nouvinguts que impulsa el Districte juntament amb diferents entitats de l’Eixample ha estat escollit guanyador del premi Diversity Advantage Challenge, dotat amb 10.000 euros, atorgat pel Consell d’Europa.

Aquest premi reconeix les iniciatives innovadores que promouen la diversitat cultural i la convivència i que tenen una repercussió positiva en la societat.

El projecte va néixer l’any 2012 amb l’objectiu d’integrar els col·lectius de nouvinguts a l’Eixample. El seu primer objectiu va ser que els comerciants xinesos passessin a formar part de l’Eix Comercial del Fort Pienc, entitat col·laboradora amb el projecte.

Posteriorment la iniciativa es va ampliar a les escoles i a la comunitat pakistanesa. En aquest cas es va incorporar una mediadora experta en llengua i cultura pakistanesa per tal de facilitar l’apropament entre la cultura local i la d’aquesta comunitat, una de les més nombroses de la ciutat.

El regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha explicat que “és molt satisfactori veure que en l’àmbit europeu ens reconeixen l’esforç dut a terme durant aquests anys”. Ardanuy ha afegit que els resultats del projecte “es veuen clarament”, ja que assegura que “els nouvinguts al districte cada cop són més presents en el teixit associatiu de la ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram