Masriera

La tercera sessió del procés participatiu sobre el Masriera. Foto: Districte

“Quin equipament ha de ser el Taller Masriera?”. Aquesta és la pregunta que plantejava el debat que va tenir lloc dimecres passat, 22 de març, a la seu del Districte de l’Eixample. Va ser la tercera i última sessió del procés participatiu per decidir el futur del temple del número 70 del carrer Bailèn, que havia començat el dia 9.

Els tres debats que s’han celebrat en el marc d’aquest procés han tractat la preservació de l’edifici, la necessitat d’equipaments que té la Dreta de l’Eixample i, finalment, l’equipament en què s’ha de convertir el Masriera. Aquest darrer és el punt que fins ara ha generat més desacord entre govern municipal i veïns. Mentre que l’Ajuntament veu en el temple l’oportunitat d’ampliar la Biblioteca Sofia Barat, que va quedar petita fa temps, la Plataforma Masriera es nega a acceptar qualsevol projecte que no preservi íntegrament el Teatre Studium que s’amaga al seu interior.

En la sessió de fa una setmana, els representants del Districte i del Consorci de Biblioteques van presentar una proposta que barreja l’exigència veïnal de mantenir el teatre amb la instal·lació de la biblioteca. Seria, segons aquest projecte, una biblioteca amb “usos polivalents” i “vinculada a les arts escèniques”. D’altra banda, inclouria un casal de barri.

Pel que fa a la valoració d’aquesta proposta híbrida, des de la Plataforma Masriera prefereixen esperar al 3 d’abril, quan hi haurà la comissió de seguiment per exposar les conclusions del procés participatiu.

En marxa les visites guiades

En paral·lel, l’Ajuntament ha anunciat que aquest dissabte, 1 d’abril, es reprendran les visites guiades al Taller Masriera. Se’n faran tres torns cada dissabte al matí fins al mes de desembre, amb grups de màxim 25 persones.