Finestres Memòria

Una iniciativa del 2021 de Finestres de la Memòria. Foto: La Casa Elizalde

Les experiències acostumen a tenir més valor quan són compartides. I si poden unir-se per materialitzar-se amb forma d’art el que aconsegueixen pot ser màgic: perviure al pas del temps. Això és el que vol fer el taller ‘Safareig Bocaorella’, organitzat pels artistes Alba Rihe i Adrià Gil – el col·lectiu Venecia Fluor–, i en el qual col·labora un projecte de La Casa Elizalde, Finestres de la Memòria. L’any passat va recuperar més de 1.500 imatges de la Dreta de l’Eixample anteriors al 1990 aportades per uns 140 veïns i entitats.

Tal com explica la seva responsable, Esther Vilà, el taller consisteix a fer el pròxim 16 de febrer una trobada amb veïns perquè expliquin històries o experiències viscudes al barri o sentides per tercers ,o bé que estiguin relacionades amb fotografies de Finestres de la Memòria. Després, subratlla, Venecia Fluor, les convertiran en una instal·lació artística que s’exposarà el mes de març. “La idea és fer una cartografia dels veïns del barri”, assenyala Vilà.

Una de les persones que participarà en el taller és l’Ana Maria Juanpérez, de 83 anys. En el seu cas, indica Vilà, portarà una foto de quan de petita passejava amb el seu pare pel passeig de Sant Joan mentre la seva mare es quedava fent el dinar a casa. A partir d’aquella imatge, a més, Juanpérez ja va compartir amb Vilà detalls de la seva personalitat. “Explicava que era molt presumida, que li costava triar el vestit que es posaria i que s’arreglava portant flors. Un dia no en tenia cap i va agafar una mica de julivert”, recorda Vilà deixant clar que això és només una petita mostra de totes les històries de barri que se sentiran a ‘Safareig Bocaorella’.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram