Imatge dels treballadors fent una assemblea ahir al matí davant de l’Hospital. C.G.

Els treballadors del l’Hospital Dos de Maig han iniciat aquest cap de setmana les mobilitzacions en contra del tancament del centre, que va anunciar divendres el Govern de la Generalitat. En qüestió de dos dies, la façana de l’Hospital s’ha vist coberta per gran quantitat de pancartes que reclamen al Departament de Salut, ens gestor del centre, i a la Creu Roja, entitat propietària de l’edifici, que arribin a un acord que aconsegueixi evitar el tancament d’un hospital que dóna servei a una àrea integrada per prop de 135.000 persones.

Les protestes van continuar diumenge, quan uns 200 treballadors del Dos de Maig es van concentrar davant de la piscina del DIR Diagonal, on tant el president de le Generalitat, Artur Mas, com l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, estaven participant en un acte solidari amb els malalts d’esclerosi múltiple. Allà, els treballadors del centre van cridar consignes a favor de la sanitat pública i en contra de les retallades que està duent a terme el l’executiu de Mas. Per altra banda, alguns empleats del Dos de Maig han acampat davant de l’Hospital i durant els pròxims matins es realitzaran diferents assemblees on s’informarà de l’evolució d’aquest afer així com de les mesures que es tiraran endavant per evitar la clausura de l’hospital situat al número 301 del carrer Dos de Maig.

TANCAMENT ANUNCIAT

L’Hospital Dos de Maig està gestionat pel Consorci Sanitari Integral (CSI) i ocupa des de l’any 2000 un immoble propietat de la Creu Roja. L’anterior Govern tripartit havia iniciat converses amb l’entitat humanitària i l’any 2007 es va signar un acord per comprar l’immoble, però el passat divendres la Generalitat va anunciar el tancament de l’Hospital i la seva intenció de retornar l’edifici a la Creu Roja, renunciant així a la seva compra total o parcial. Per s motiu, ara la Creu Roja demana la devolució de l’edifici per poder-hi instal·lar una sèrie d’oficines.

És la decisió de la Generalitat de renunciar a l’adquisisció de l’immoble la que ha precipitat els esdeveniments i per aquest motiu des de la Creu Roja afirmen que no tenen “cap responsabilitat” en el tancament de l’hospital i es mostren plenament disposats a continuar amb totes les línies de “diàleg”.

Per la seva banda, l’alcalde Trias va anunciar diumenge que la clausura del Dos de Maig era una notícia coneguda des de fa anys, i és una conseqüència directa de la posada en marxa l’any passat de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, gestionat també pel CSI, on ja treballen alguns dels empleats del Dos de Maig.

L’atenció sanitària que oferia el Dos de Maig s’integrarà a partir d’ara en d’altres centres de referència del districte com les Àrees Bàsiques de Salut Gaudí i Sagrada Família així com als diferents ambulatoris pròxims a l’hospital.