Una imatge de les obres del tramvia, aquest dilluns al matí. Foto: Ajuntament

La primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal, entre Glòries i Verdaguer, estarà enllestida a finals de 2023 i es preveu que entri en funcionament d’aquí a un any, el març de 2024. Així ho ha anunciat la tinenta d’alcaldia de Mobilitat, Janet Sanz, aquest dilluns. Ho ha dit durant una visita a les obres que ha fet juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller de Territori, Juli Fernández, entre d’altres.

“Serà una icona de la Barcelona del segle XXI i del futur”, ha assegurat Colau sobre la unió del tramvia per la Diagonal. L’alcaldessa ha titllat el futur tramvia d’“infraestructura mediambiental” i ha defensat que ajudarà a combatre l’emergència climàtica. Alhora, ha sigut clara amb els candidats a l’alcaldia que s’oposen al projecte: “No té sentit començar la connexió i deixar-la a mitges”.

La comitiva institucional ha visitat aquest matí la futura parada de Sicília, de la qual ja es va col·locar la marquesina fa un parell de setmanes i on avui s’han fet les primeres soldadures de les vies. Sicília és una de les parades de nova creació que s’estan habilitant en aquesta primera fase de les obres, com també ho són Monumental, Verdaguer i el nou intercanviador de Glòries.

En paral·lel, el consistori ja ha posat en marxa la redacció del projecte executiu de la segona fase de la connexió, entre Verdaguer i Francesc Macià, amb l’objectiu d’encadenar les obres de la primera fase amb les de la segona. D’aquesta manera, el segon tram dels treballs podria començar també d’aquí a un any.

Disculpes als veïns

En la visita d’aquest dilluns, Colau ha recordat que, a més d’aquestes obres, a la Diagonal s’han fet altres intervencions, com la creació d’un gran col·lector d’aigües residuals. És per això que l’alcaldessa ha demanat disculpes als veïns de la Diagonal per les molèsties provocades per les obres i els ha garantit que “el guany final serà immens”.