La solidaritat és un dels principals valors per combatre els efectes de la crisi sobre les persones. Amb aquest objectiu, la campanya de Nadal que impulsa l’Ajuntament de Barcelona, amb col·laboració amb diverses entitats socials, posa a la venda una polsera per recaptar fons destinats a projectes solidaris de la ciutat.

La comunicació de ciutat del Nadal 2012, a més de d’informar als ciutadans de les activitats i serveis que Barcelona posa en marxa durant aquestes dates, té com un dels eixos principals el foment de la solidaritat. Bona part de la campanya nadalenca te com a protagonista la temàtica solidaria i les diferents accions que en aquest sentit es duen a terme a la ciutat.

Aquest és doncs l’eix central de la campanya de Nadal 2012 a Barcelona, amb un seguit d’activitats que mostraran com treballen les entitats i que tractaran d’implicar a la ciutadania en l’objectiu de ser solidaris amb aquells que passen per moments de dificultat.

Com explica Xavier Trias, alcalde de Barcelona, l’aposta de fer un Nadal Solidari és clara: “Com Ajuntament, la nostra prioritat és una aposta per les polítiques socials, tenir cura de les persones. En moments de crisi econòmica i social tan profunda, l’atenció a la gent és el més important. Serveis, serveis i més serveis amb voluntat de preservar la cohesió social als barris i fer de Barcelona una ciutat justa socialment i referent en qualitat de vida”. L’objectiu, per Trias, és evitar que la gent amb menys possibilitats perdi el tren del benestar. “Com alcalde he de prioritzar, tenir molt en compte aquells que no poden seguir, que ho passen malament. Hem de treballar perquè ningú es quedi enrere. Aquesta és la meva primera prioritat en aquest mandat”.

Polsera de Galets Solidaris

Una de les accions solidàries principals és la venda de la Polsera de Galets Solidaris, liderada per l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració dels principals diaris de la ciutat, la Fundació Barcelona Comerç, els Mercats municipals, Tous i Turisme de Barcelona.

La polsera es pot aconseguir amb una aportació de 2€, destinats íntegrament a sis entitats que desenvolupen activitats d’ajut a la gent gran i en l’àmbit de l’alimentació i que han estat seleccionades per la Federació Catalana de Voluntariat Social.

La polsera té el símbol del galet (el galet solidari, com a símbol tradicional del Nadal a casa nostra). Els objectius de l’acció de la polsera solidària són captar fons per projectes solidaris desenvolupats a la ciutat de Barcelona. Les entitats seleccionades per la Federació Catalana de Voluntariat Social destinatàries de la recaptació de la venda de la polsera són els Amics de la Gent Gran, Avismón Catalunya, Gresol, el Centre Assís, L’Hora de Déu i l’Obra social sanitària Cor de Maria. A més, la campanya pretén difondre valors de solidaritat entre els ciutadans de Barcelona i viralitzar, és a dir, aconseguir que la gent comparteixi aquests valors.

La polsera es podrà aconseguir amb el diari del diumenge 23 de desembre amb les principals capçaleres del país (La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, Ara i El Punt-Avui) i fins al final de les festes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram