La família viu al número 72 de l’avinguda Gaudí. Foto: Google Maps

L’Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família fa setmanes que lluita per evitar el desnonament d’un matrimoni i els seus tres fills petits, un d’ells un nadó, que viuen en un pis situat al número 72 de l’avinguda Gaudí. El desnonament està previst per al pròxim 18 de setembre.

Des de l’entitat veïnal denuncien que quan a la família se li va acabar l’últim contracte, pel qual pagaven 600 euros, el llogater els va demanar 1.200 euros per seguir vivint al pis. La família, però, no pot assumir aquesta quantitat, ja que actualment només treballa la dona. L’home es va quedar sense feina ara fa poc més d’un any.

El passat 6 de juny, tal com recorden des de l’entitat veïnal, hi va haver el primer intent de desnonament, que no es va acabar executant. En aquell moment, segons els veïns, la tècnica de l’Oficina d’Habitatge “es va comprometre davant la comitiva judicial a prioritzar el cas de la Fàtima per buscar un lloguer alternatiu”. Joan Itxaso, de l’Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família, afirma a Línia Eixample que a l’Oficina d’Habitatge “s’han adormit perquè estaven de vacances”. Itxaso afirma que “segurament hi haurà una solució d’última hora i els trobaran una pensió, però aquesta no és la solució per a una família amb tres fills”.

Per tal de pressionar per evitar el desnonament, l’associació de veïns i el Sindicat de Llogaters han convocat una protesta a davant del bloc de pisos per al dia 18 a les nou del matí.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament remarquen que en aquests casos les solucions poden arribar poques hores abans del desnonament. Al tancament d’aquesta edició, dos dies abans del desnonament, el consistori no havia informat de cap novetat.