El vicepresident Pere Aragonès i l’alcaldessa Ada Colau. Fotos: ACN

El Ple municipal de finals de juliol va donar llum verda al fons especial de 90 milions d’euros que ha de servir per fer front a les necessitats socials i a la reactivació econòmica de la ciutat en el marc de la lluita contra els efectes de la pandèmia.

Concretament, l’anomenat Fons Covid, que s’ha creat a partir d’una modificació de crèdit dels comptes del 2020, està distribuït de la següent manera: 35 milions per a les necessitats socials, 30 milions per a la reactivació econòmica, 15 milions per a la transformació de l’espai urbà i 10 per a la cultura.

Durant la celebració del Ple, el primer tinent d’alcaldia, el socialista Jaume Collboni, va remarcar la “ràpida” reacció del govern municipal i va donar les gràcies a l’oposició per la feina feta. El regidor de Pressupostos, Jordi Martí, es va mostrar satisfet per l’acord però va avisar que a la tardor caldrà començar a debatre els pressupostos del 2021, que estaran molt condicionats pels efectes del coronavirus.

EL PLA DE LA GENERALITAT
Per la seva banda, la Generalitat va aprovar el 21 de juliol el pla de reactivació econòmica i social que també ha de servir per combatre els efectes socials i econòmics de la pandèmia. L’executiu que lidera el president Quim Torra preveu destinar-hi 31.000 milions d’euros d’ara fins al 2032. Està previst que aquest any ja es tiri endavant una partida de 2.760 milions d’euros.

Durant la presentació del pla, Torra va reivindicar la necessitat d’un “consens de país ampli”, mentre que el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va afirmar que Catalunya està “preparada” per rebre els recursos de l’acord europeu aprovat poc abans de la seva compareixença.