La plaça Fort Pienc, centre neuràlgic del barri. Foto: Ajuntament

JxCat va posar en marxa fa uns dies una campanya on demana que “s’executi” el Pla de Convivència del Fort Pienc, que va fer els seus primers passos el juliol del 2018. El partit considera que aquell pla, que tenia com a objectiu resoldre els problemes d’inseguretat i convivència que el barri patia en aquell moment, no s’ha acabat d’aplicar. “Moltes de les mesures no s’han dut a terme”, afirma la regidora Neus Munté.

Entre les peticions que fan des de JxCat hi ha la reforma de l’Estació del Nord i “la seva integració al barri”, millorar l’enllumenat d’alguns carrers i un augment del pressupost per a polítiques socials, de seguretat i de manteniment dels espais públics.

“ESTEM MILLOR”
Qui també fa balanç del Pla de Convivència és l’Associació de Veïns del Fort Pienc. El seu president, Joaquim Mallén, assegura que el barri té una situació “més bona” ara que el 2018. De les queixes que hi havia llavors, diu Mallén, “s’ha millorat la situació de la plaça del Fort Pienc, tot i que encara hi ha gent que hi dorm, i els problemes amb el centre Dar Chabab –el centre per a menors migrants– estan més controlats”. Mallén, en canvi, sí que creu que hi ha mancances amb la il·luminació d’alguns carrers i, sobre l’estació del Nord, diu que segueix sent un lloc on la pobresa es fa visible perquè “a la nit hi ha bastanta gent que hi dorm”.

Una altra petició que fan des de l’associació de veïns en relació amb la seguretat és sobre els agents de proximitat. “En falten, sobretot dels Mossos”, diu Mallén.

MENYS DELICTES
Des del Districte, per la seva banda, fan una valoració positiva d’aquests gairebé tres anys del Pla de Convivència. “Hi ha hagut una reducció molt important dels furts i altres delictes”, asseguren. Al mateix temps, destaquen el reforç del servei de neteja, la “major presència dels Mossos i la Guàrdia Urbana” i una “situació normalitzada” al voltant del centre Dar Chabab. Pel que fa a la plaça del Fort Pienc, el Districte reconeix que hi ha gent sense sostre, però que ja no hi ha el grup que provocava molèsties i baralles.