Sagrada Familia

S’ha percebut una baixada d’oferta d’habitatges per als veïns. Foto: Ajuntament

En aquests moments, Sagrada Família està molt lluny de viure la massificació turística d’abans de la pandèmia. Tot i això, la presència de turistes és major que a l’hivern, quan sentir el soroll de les rodes d’unes maletes va arribar a ser una cosa força atípica. Ara, aquest canvi ha començat a desencadenar conseqüències.

Des de l’Associació de Veïns de Sagrada Família apunten que la progressiva tornada del turisme s’ha traduït en un augment dels pisos turístics. “Això implica que hi hagi menys oferta d’habitatges o d’habitacions per a residents del barri”, indica l’integrant de l’entitat veïnal, Sergi Gómez. Paral·lelament, recorda que parlar d’aquesta mena d’immobles a vegades significa també parlar de soroll.

“Diversos veïns ens han comentat que el soroll ha tornat a les seves escales. En els darrers mesos s’han formulat tres denúncies a la Guàrdia Urbana per festes”, assenyala Gómez, qui alhora assegura que, fins i tot, el passat maig un veí va marxar de casa seva per “l’excés de soroll”.

Encariment dels preus

Pel que fa a la restauració, Gómez recorda que part dels establiments mai han deixat d’estar enfocats als turistes, però amb la seva tornada aquesta tendència podria anar en augment. “Això implicarà, un altre cop, un encariment dels preus”, diu l’integrant de l’entitat veïnal. En aquest sentit, afegeix que han nascut comerços dirigits als veïns que, d’alguna manera, no abracen el turisme. “Diuen que no els hi compren res i que no aporten res al barri”, conclou.