El mural reivindica el paper de la dona en la societat. Foto: Ajuntament

Un grup d’il·lustradores ha pintat un mural feminista a les parets de l’antiga presó Model. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca dins dels actes de la celebració del Dia Internacional de les Dones i que vol reivindicar la necessitat de seguir visualitzant la lluita de totes les dones de Barcelona i les polítiques amb perspectiva de gènere que s’apliquen a la ciutat.

Sota el lema ‘Juntes, diverses i rebels’, el mural representa la diversitat de les dones i els diferents papers que tenen a la societat. Tot plegat a través de la creació de diversos personatges que tenen en comú la força i el valor de la lluita feminista.

L’acció artística ha començat aquest matí als murs dels carrers Provença i Entença, i hi han participat les il·lustradores Lola Vendetta, María Pichel, Amaia Arrazola, Vicky Cuello, Carolina Monterrubio i Marina Capdevila. La intenció de l’obra també és convidar a reflexionar sobre la capacitat reivindicativa de l’art urbà com a catalitzador de processos socials, polítics i comunitaris.

El mural s’ha fet en col·laboració amb el diari il·lustrat ‘Femiñetas’, una publicació feminista produïda i editada a Barcelona des de l’any 2018.