Imatge de la preparació de la bustiada. Foto: Twitter (@FemSantAntoni)

La plataforma Fem Sant Antoni va organitzar el passat 7 de febrer una campanya informativa per alertar que al barri hi ha 3.500 famílies que en els pròxims mesos -fixen el 2020 com a data límit- es poden veure obligades a deixar el barri perquè se’ls acaba el contracte de lloguer.

La campanya d’aquest cada vegada més actiu col·lectiu veïnal, tant a les xarxes socials com a peu de carrer, va consistir en una bustiada massiva per les finques del barri per alertar sobre “pujades astronòmiques de la renda mensual”. Al mateix temps, fan diferents recomanacions als veïns, com ara portar el contracte al Registre de la Propietat, conservar tots els rebuts dels pagaments i no deixar entrar el propietari ni taxadors.

Des de Fem Sant Antoni tenen com a objectiu que els veïns coneguin tots els seus drets com a llogaters. Una de les seves grans preocupacions són els casos dels llogaters que viuen en una finca d’un sol propietari. Recomanen als veïns que viuen en aquest tipus de finca que vigilin molt per poder detectar un possible canvi en la propietat o indicis d’assetjament immobiliari, com ara que no s’arreglin els desperfectes, que la finca estigui en mal estat o que s’ofereixin diners a canvi de renunciar a un contracte en vigor.

Actualment, el preu mitjà dels nous lloguers que es firmen a Sant Antoni és de 922 euros, una xifra que està una mica per sobre de la mitjana del conjunt de la ciutat. Una altra de les preocupacions de Fem Sant Antoni és que amb l’estrena de la remodelació del mercat els preus encara pugin més.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram