Un moment de la presentació del nou espai. Foto: SEDH

El Sindicat d’Habitatge Eixample Dret (SHED), juntament amb la Xarxa de Suport Mutu de la Sagrada Família i la Comuna d’Aliments, han ocupat avui al matí els baixos d’un local situat al número 487 del carrer Aragó per fer-hi un “projecte col·lectiu obert a tots els veïns del barri” batejat amb el nom de La Mecànica.

Les entitats que han ocupat l’espai recorden que l’edifici “fa més de 10 anys que està abandonat” i que és “propietat d’un entramat d’empreses que es dediquen a l’especulació”. Durant la roda de premsa celebrada per presentar el projecte, representants de la propietat han fet acte de presència per mirar de recuperar el local.

Des del SHED denuncien que d’ençà de l’esclat de la pandèmia hi ha molts més veïns amb diferents necessitats, a les quals l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat no han donat resposta. “No ens conformem a sobreviure. Tenim clar que a través de l’organització, el suport mutu i la lluita crearem noves formes de viure i tornarem al poble allò que és del poble”, afirmen les tres entitats.