Els barracons de l’annex estan gairebé a punt. Foto cedida

L’obertura de l’annex del CAP Passeig de Sant Joan estava prevista per aquest dilluns que ve però novament hi haurà un retard, l’enèsim, que provocarà que la instal·lació provisional encara no estigui en funcionament en la darrera data que va marcar la Generalitat, tal com denuncien des del centre sanitari.

En aquesta ocasió, expliquen des del CAP, el problema ha estat que la instal·lació de l’alarma en els barracons encara no s’ha pogut completar per problemes tècnics. Que hi hagi les alarmes és indispensable per tal que es pugui traslladar tot l’equipament mèdic a l’annex. Al mateix temps, també fa falta donar d’alta l’aigua, cosa que s’està gestionant amb el Districte per tal que es pugui fer el més ràpid possible.

Aquesta situació ha fet que el nou càlcul del personal mèdic del CAP sigui el d’obrir el pròxim dia 15 de març, tot i que veient els antecedents no les tenen totes. De fet, des de la plataforma Nou CAP Fort Pienc Ja! expliquen que per al 19 de març tenen previst fer un nou acte de protesta, tant si l’annex ha obert o no, per reivindicar el canvi de recorregut del bus 54 i la participació veïnal i dels professionals en la planificació del nou CAP. I és que una de les peticions que fa Nou CAP Fort Pienc Ja! és que veïns i personal mèdic puguin dir la seva quan la Generalitat comenci a planificar com serà el futur CAP del barri.

VACUNACIÓ
D’altra banda, dijous passat el CAP va començar a administrar la vacuna del coronavirus a persones amb dependència i els seus cuidadors i a persones que formen part de l’atenció domiciliària. Les vacunes s’estan posant des del Casal de Barri Transformadors i d’aquí a dues o tres setmanes està previst començar a vacunar els majors de 70 anys.