Contenidor

La nova distribució permetrà augmentar el reciclatge. Foto: Ajuntament

El contracte de neteja municipal que entrarà en vigor el mes de gener implicarà, entre altres coses, una nova distribució dels contenidors. Abans de posar-lo en pràctica a tota la ciutat, l’Ajuntament ha decidit fer un assaig al Fort Pienc i a la Dreta de l’Eixample –a la zona delimitada per Gran Via, passeig de Sant Joan i Diagonal– a partir del 18 d’octubre.

Tal com detalla el consistori, amb la nova distribució es crearan “illes” aplegant tots els contenidors de recollida selectiva (és a dir, groc, blau i verd). Això permetrà reduir el nombre total de contenidors, instal·lar-ne fins a un 25% més dels de recollida selectiva i acostar-hi els contenidors marrons, de restes orgàniques, per facilitar la correcta separació. Tot plegat ha de servir per assolir l’objectiu de reciclar el 55% de tots els residus que es generen la ciutat de cara al 2025. L’Ajuntament recorda que ara mateix el reciclatge a Barcelona està estancat en un 37,7%.

El president de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, Joaquim Mallén, veu amb bons ulls el canvi que proposa el govern municipal i que molt aviat es podrà veure al barri. “Si és per augmentar el reciclatge, ens sembla bona idea”, diu, i afegeix que, com menys contenidors de rebuig hi hagi, més separació de residus hauran de fer els veïns. “Pot ser un estímul per reciclar. Esperem que funcioni”, desitja Mallén.

Quant a la rebuda que l’assaig tindrà al barri, el president de l’entitat veïnal assegura que ja fa dies que hi ha cartells anunciant-lo i que de moment no hi ha hagut cap queixa ni inquietud.