Protesta del 2019 contra les expropiacions. Foto: Línia Eixample

La lluita dels veïns amenaçats per l’ampliació de la Sagrada Família suma un nou capítol. Segons avança el Tot Barcelona, els afectats haurien presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un contenciós-administratiu contra la conselleria de Cultura per un informe del 2019 que va permetre tirar endavant el Pla Especial Urbanístic Integral del temple. L’objectiu seria que es declari nul, ja que segons l’advocat de l’associació, Ramon García-Bragado, “no respon al mínim rigor tècnic exigible per a una intervenció d’aquestes característiques”.

Concretament, denuncien que l’informe vulnera la llei catalana de Patrimoni Cultural, que en un dels seus articles veta l’addició d’elements moderns que simulin o es confonguin amb els antics. En aquest sentit, s’ha presentat com a prova pericial un informe de l’ex cap del departament de Patrimoni Històric de Barcelona, Jordi Rogent, en el qual esmenta un estudi elaborat per la UNESCO el 2010 que advertia que les noves construccions podrien “afectar severament” la part protegida del temple.

“És sorprenent que l’informe de la Generalitat no hagi comprovat que es compleixin les recomanacions de la UNESCO i que la llicència d’obres les complís”, afirma a Línia Eixample Salvador Barroso, portaveu de la plataforma dels veïns i veïnes afectats per l’ampliació del temple.

El fet que l’informe de la Generalitat sigui condició sine qua non per tirar endavant el permís d’obres és el que ha fet emprendre aquesta demanda.

RESPOSTES INSUFICIENTS
Per a Barroso, la resposta de la Generalitat, que ja ha demanat al TSJC que no admeti a tràmit la demanda, és “massa pobra”. En aquest sentit, el portaveu veïnal també denuncia que des de la reunió del març del 2020 l’Ajuntament no s’ha tornat a trobar amb els veïns. “Encara esperem”, sentencia Barroso.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram